Crucea Roșie Filiala Covasna

 Secretariat      Servicul de Ambulanță          Îngrijire la domiciliu      Cursuri     Contabilitate/ H. R.      Voluntariat
 Tel: 0734 44 99 15  Tel: 0772 04 59 88  Tel:  0771 77 50 03  Tel: 0771 78 29 60  Tel: 0728 84 54 61  Tel: 0771 78 29 69
 office@crucearosie-cv.org   ambulanta@crucearosie-cv.org   ingrijire@crucearosie-cv.org  cursuri@crucearosie-cv.org   contabil@crucearosie-cv.org  voluntariat@crucearosie-cv.org 

Crăciun dăruit!

… pentru a împărtăși căldura Sărbătorilor.

Programul nostru de Crăciun continuă și în acest an, datorită ofertei generoase a Pizzeriei Salento. Vom vizita din nou familii nevoiașe încercând să aducem căldură sufletească, magie și sărbătoare în casele lor înguste și modeste.

Totul a pornit în 2018, de la o idee spontană și nici măcar nu visam că ar putea continua. Inițiativa a luat naștere când am întâlnit o fetiță pentru care „nu venise niciodată spiridușii de Crăciun” și cel mai mare vis al acestui copil a fost o minge roșie cu buline albe. Am început doar cu ideea de ai oferi acea minge, iar, pe urma, ne-am pus o întrebare: „De câte resurse am avea nevoie să-i dăruim un Crăciun adevărat? Nu de multe”.  Așa s-a conturat obiectivul proiectului nostru. Ne-am prezentat ideea la Clubul Rotary din Sfântu Gheorghe, ceea ce a avut un impact atât de imens asupra celor prezenți, încât din sumele donate ne puteam permite nu numai mingea roșie,  un pom de Crăciun cu ornamente, ci și hăinuțe calde, cizme, și câteva bunătăți pe masă, iar alte câteva familii nevoiașe au primit sobă și lemne de foc, frigider, electricitate, respectiv alimente pentru Ajunul Crăciunului.

Joaca de a spiridușii în Ajunul Crăciunului a lăsat o mare amprentă asupra tinerilor voluntari, astfel în toamna anului următor, aceștia au cerut tot mai insistent continuarea programului, asumându-și efortul și implicarea. Așa am inițiat un proiect în Licitația Civilă, campania de strângere de fonduri a Fundației Comunitare Covasna, unde, ca și în anul precedent, spre marea noastră surprindere, am strâns donații, aproape dublul sumei solicitate din partea antreprenorilor prezenți.  În acel moment, proprietarii Pizzeriei Salento, Kónya Tünde și Attila, deja au devenit mentorii programului, încurajând antreprenorii prezenți să doneze pentru această cauză și au garantat pentru autenticitatea proiectului prezentat. Anul trecut, atmosfera de Crăciun a fost împărtășită cu 4 familii și 19 copii, cu pom de Crăciun, decorațiuni realizate manual, haine calde și cozonac. În alegerea familiilor beneficiare am avut în vedere gradul de vulnerabilitate, respectiv faptul că atmosfera de sărbătoare și cadourile să fie o noutate în viața lor.

Scopul principal al programului este educația, mobilizarea familiilor blocate în disperare, prin gesturi umane și modelare, cu mici investiții financiare arătând că există întotdeauna soluții în orice situație și că ei nu sunt singuri în fața lumii, au sprijinul nostru, al comunității. Ține de integritatea acestui proiect să recunoaștem că, luând toate măsurile de precauție, întâlnim familii care nu sunt în starea să beneficieze, să se bucure de această oportunitate, tind să abuzeze de încrederea acordată, de energia investită, iar frustrarea și durerea acestei experiențe este un risc care trebuie luat în considerare. În ciuda tuturor acestor aspecte, încrederea trebuie oferită în avans, deoarece fără ea nu există dezvoltare, progres dintr-o situație lipsită de speranță. Atenția noastră este îndreptată asupra capacității de schimbare a familiilor, voința de schimbare însă trebuie să vină de la ei. Între timp, noi trebuie să facem primul pas, până vor fi și ei capabili să ne prindă din urmă.

Cu aceste gânduri, vă încurajăm ca în serile răcoroase de toamnă/ iarnă când vă pregătiți pentru o cină gustoasă, să alegeți pizzele de 30/40 cm a Pizzeriei Salento, deoarece pentru fiecare pizza vândută, Crucea Roșie va primi o donație de 1 leu, pentru organizarea programului prezentat.

Crăciun dăruit împreună!

Sponsori / Parteneri

 oxylogo   bertis logo 640    path3013
                                                    salento         arix 03      77 logo

© Crucea Roșie Județul Covasna | Webdesign Digital Studio