COMUNICAT DE PRESĂ
Conferința de închidere a proiectului
“COMUNA ÎN CARE MĂ SIMT BINE ”
Filiala Județeană Covasna a Societății Naționale de Crucea Roșie Română, în parteneriat cu Asociația Pro Nobis și Primăria Belin, anunță organizarea conferinței de închidere a proiectului ”Comuna în care mă simt bine”, eveniment ce va avea loc în data de 31.03.2016, ora 10.00, în restaurantul Bastion, Sfântu Gheorghe.
Proiectul ”Comuna în care mă simt bine” a fost finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG din România, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 74.450,00 Euro, valoarea totală a proiectului fiind de 83.668,00 Euro.
Obiectivul general al proiectului a vizat dezvoltarea comunității interetnice din comuna Belin și creșterea capitalului social pe termen mediu și lung. Toate activitățile proiectului, începând cu managementul proiectului, realizarea achizițiilor din cadrul proiectului, monitorizarea progresului implementării acestuia, precum și implicarea-instruirea Stakeholderilor în realizarea Planului de Dezvoltare Comunitară, înființarea și derularea serviciilor sociale pentru adulți și copii din Centrul Social Multifuncțional, până la acțiunile de conștientizare din cadrul Campaniei ”Noi suntem responsabili” au țintit acest obiectiv propus.
Implementarea proiectului a dus la atingerea următoarelor rezultate:
- 16 Stakeholderi implicați din comunitatea din Belin pentru 40 de ore de întâlniri de lucru pentru analiza nevoilor și identificarea soluțiilor, serviciilor și resurselor necesare, cu scopul realizării Planului de Dezvoltare Comunitară;
- 150 buc. de Planuri de Dezvoltare Comunitară, validat de comunitate;
- 1 consultare publică și 1 evaluarea pe teren pentru validarea Planului de Dezvoltare Comunitară;
- 1 Centru Social Multifuncțional înființat cu colaborarea a 2 consilieri, 1 lucrător social, 1 mediator sanitar și 20 de voluntari;
- 1 ONG înființat pentru reprezentarea intereselor populației rome din comuna Belin – Asociația de Dezvoltare Comunitară Belin;
- 1054 adulți, au beneficiat de servicii de consiliere;
- 94copii, care au participat regulat la programul integrat de dezvoltare a deprinderilor de viață;
- 2 acțiuni de igienizare din cadrul Campaniei Noi suntem responsabili în perioada 21-25. septembrie. 2015, respectiv de Ziua Mondială a Apei în data de 23.03.2016, implicând 762 de persoane, strângând aprox. 14 tone de deșeuri;
- 3 acțiuni de renovare locuințe aparținând unor persoane sau familii defavorizate;
- 20 de voluntari implicați regulat în activitățile proiectului;
- 1 serviciu de cardiologie cu telecitire prin dispozitiv EKG – ”Salvatorul comunitar”;
- au fost achiziționate 3 imprimante multifuncționale, 6 calculatoare portabile, 1 autovehicul pentru transport persoane și 1 remorcă transport bunuri (haine, alimente pt. beneficiari), un set de mobilier pt. Centrul Social.
Proiectul s-a derulat în perioada 01.04.2015 – 31.03.2016.
Contact: Manager proiect Kernászt Huba Attila, Tel:0040-742-081-201, email:kernaszthuba@yahoo.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.
Belin, comuna în care oamenii se simt bine
in Social august 3, 2015
Belin se prezintă astăzi ca o comună modernă, cu dorinţă de afirmare şi de ascensiune. Drept dovadă stă noul proiect pe care Crucea Roşie, împreună cu Asociaţia ProNobis şi Primăria Belin l-au demarat în luna aprilie a anului curent, prin care se doreşte sprijinirea comunităţii în vederea contribuirii la dezvoltarea acesteia.
Vineri, 31 iulie, la Cen
trul Multifuncţional din Belin a avut loc prezentarea oficială a proiectului „Comuna în care mă simt bine” şi anunţarea celei mai importante faze ale acestuia, lansarea serviciilor prestate.
Proiectul, care nu este unul simplu sau banal, se adresează persoanelor defavorizate din Belin şi are ca scop oferirea de sprijin specializat în vederea obţinerii unor informaţii, care altfel ar ajunge foarte greu la oameni. Pe lângă complexitatea acestuia, fiind structurat pe mai multe etape, şi având servicii atât pentru copii cât şi pentru adulţi, proiectul are ca scop impulsionarea membrilor comunităţii spre a deveni independenţi financiar, oferind doar informaţii, şi nu ajutoare financiare ori pachete alimentare, aşa cum majoritatea proiectelor îşi propun.
„Crucea Roşie nu crede că oferirea banilor este soluţia. Noi credem că oferirea de servicii, de suport este soluţia pe termen lung. Fiecare comunitate să-şi construiască un capital social în aşa fel încât să poată suporta greutăţile din interiorul comunităţii, adică se se bazeze pe forţele comunităţii.
Vineri, 25 Septembrie s-a desfășurat strângerea deșeurilor menajere din comuna Belin, acțiune realizată in cadrul Campaniei “Noi suntem responsabili”. La această acțiune au participat peste 300 de persoane: elevii școlilor existente in localitate, profesorii, angajații primăriei Belin, membrii comunității locale, voluntarii Filialei Covasna de Cruce Roșie, precum si membrii comunității rome din satul Belin Vale.
Cu ajutorul partenerului SC.Tega S.A am reușit sa strângem cca. 6 tone de deșeuri menajere. Ideea acțiunii a fost formulată în cadrul Planului de Dezvoltare Comunitară realizată de factorii de decizie si membrii comunității din comuna Belin realizată în cadrul proiectului RO2014_C2.1_42 “Comuna in care mă simt bine” derulat de Filiala Județeană Covasna a Crucii Roșii Române in parteneriat cu Asociația Pro Nobis si Primăria Belin.
Proiectul este finanțat prin EEA Grants - din cadrul Programului Fondul ONG în România, Componenta Justiție Socială / Subcomponenta „Dezvoltarea comunităților rurale interetnice”.
Belin va fi gazda proiectului „Comuna în care mă simt bine”
in Social aprilie 20, 2015
Crucea Roşie din judeţul Covasna, în parteneriat cu Asociaţia Pro Nobis din Sfântu Gheorghe şi Primăria comunei Belin, va derula, în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, un proiect în comuna Belin, numit „Comuna în care mă simt bine”.
Pagina 1 din 2
- Start
- Prec
- 1
- 2
- Mai departe
- Sfârșit