facebook kovaszan megyei voroskereszt

D O N E A Z Ă                                        SPONSORIZEAZĂ


Din cauza pandemiei covid - 19 CRR Filiala Covasna suspendă activitatea directă cu publicul.

Ne puteți contacta:

Contabilitate / Resurse Umane
Tel: 0728 84 54 61
contabil.crucearosiecv@gmail.com

Îngrijire la domiciliu:
Tel: 0771 77 50 03,
magdi.crucearosiecv@gmail.co

32862218

Programul Școlar Colgate este un amplu demers educațional al companiei Colgate Palmolive Romania. Crucea Roșie Română, în calitate de partener al programului, a instruit in 2016 - 2017 aproximativ 200 000 de copii din clasele primare, atât de la oraș, cât și din mediul rural. Copiii au beneficiat de sfaturi de igiena orala, transmise de voluntarii Crucii Rosii, repctiv și de produse de igiena orală.  

Drept parte integrantă a inițiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate a devenit deja o tradiție în tara noastră, ajungând în anul 2017 la cea de-a 26-a editie. Din 1993, de la lansarea programului în Romania, aproape 6 milioane de elevi din clasele 0-4 au beneficiat de educație pentru sănătate și de produse de îngrijire pentru igiena orală.

 Lecțiile de igiena orală

În cadrul lecțiilor de igiena orală, copiii obișnuiesc să primească sfaturi utile privind igiena orală. Totodată, ei descoperă, într-o maniera ludica, universul zâmbetelor sănătoase prin intermediul filmului educațional al programului.

Doctorul Măseluță, protagonistul filmului și mascota Programului Scolar Colgate, lupta împreună cu Supereroii dinților sănătoși împotriva inamicilor dinților – dulciurile și placa bacteriana – și îi învață pe cei mici cum pot preveni cariile prin respectarea unor reguli simple de igienă orală: periajul dinților de doua ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite de două ori pe an la medicul stomatolog chiar și în lipsa problemelor stomatologice și adoptarea unei diete echilibrate.

Acțiunea este completată de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicați în acest proces interactiv.

La finalul lecției, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a-și îngriji dinții în fiecare zi: produsele de baza pentru îngrijirea dinților, pastă de dinți și periuță, un pliant cu sfaturi pentru părinți și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, oferite de Colgate România.

În județul Covasna s-au înscris și la această etapa 50 de şcoli, respectiv 4858 de elevi din clasele 0 – IV şi implică de asemenea şi 70 de voluntari şi cadre didactice. Programul se derulează în perioada 15. Ianuarie 2018 și 15 iunie 2018, perioadă în care s-a organizat o instruire cu ajutorul doamnei doctor Lăcrămioara Roșu, reprezentant Colgate.

Programul se bucură de mare succes, încă din anul 2017, derulându-se atunci o primă etapă a Programului Educațional Colgate în județ cu 25 de școli, respectiv 5393 elevi implicați. Din feedbackul primit de la voluntari am aflat că li s-a părut un program practic, bine gândit, centrat pe copil, ușor de înțeles și primit de copii.

 

Galerie foto

 

328897 3139822 3175523

 

 

Sponsori / Parteneri

 oxylogo   bertis logo 640    path3013
                                                    salento         arix 03      77 logo

© Crucea Roșie Județul Covasna | Webdesign Digital Studio