facebook kovaszan megyei voroskereszt

D O N E A Z Ă                                        SPONSORIZEAZĂ


Din cauza pandemiei covid - 19 CRR Filiala Covasna suspendă activitatea directă cu publicul.

Ne puteți contacta:

Contabilitate / Resurse Umane
Tel: 0728 84 54 61
contabil.crucearosiecv@gmail.com

Îngrijire la domiciliu:
Tel: 0771 77 50 03,
magdi.crucearosiecv@gmail.co

romi1Belin va fi gazda proiectului „Comuna în care mă simt bine”

mesagerul logoin Social aprilie 20, 2015

Crucea Roşie din judeţul Covasna, în parteneriat cu Asociaţia Pro Nobis din Sfântu Gheorghe şi Primăria comunei Belin, va derula, în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, un proiect în comuna Belin, numit „Comuna în care mă simt bine”.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, cu o sumă nerambursabilă de 74.450 de euro. Valoarea totală a proiectului va fi de 83.668 de euro.

 „Proiectul are, în primul rând, scopul de a dezvolta o comunitate multi – etnică, în special prin creşterea capitalului social în această comunitate.”, a spus Papp Adolf, directorul Filialei Judeţene Covasna a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română.

Kernászt Huba Attila, managerul acestui proiect a declarat, la conferinţa de presă susţinută cu ocazia demarării proiectului, că: „Aceasta nu este prima iniţiativă o noastră în comuna Belin. „Comuna în care mă simt bine” este, de fapt, o continuare a proiectelor noastre desfăşurate în această comunitate.”

Obiectivele proiectului „Comuna în care mă simt bine” şi grupul ţintă

Printre obiectivele urmărite de acest proiect se numără: elaborarea unui Plan de Dezvoltare Comunitară (PDC) a comunei Belin pe termen mediu şi lung, înfiinţarea unui Centru Social Multifuncţional  pentru a deservi minim 300 de adulţi şi 75 de copiii, organizarea unei campanii de conştientizare cu titlul „Noi suntem responsabili” şi dezvoltarea organizaţională a două ONG -uri.

„Am gândit campania de conştientizare, „Noi suntem responsabili”, pentru că ne dorim să implicăm populaţia, astfel încât să vină cu idei proprii. Am propus în bugetul proiectului nişte premii pentru oamenii care vin cu idei bune.”,a spusKernászt Huba Attila.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de organizatori, grupul ţintă al proiectului este format din 75 de copii dezavantajaţi social din comunitate şi minim 300 de persoane dezavantajate social din comună. În plus, de acest proiect va beneficia întreaga comunitate din Belin, cu aproximativ 2.859 locuitori, Consiliul Local, Primăria, autorităţile locale, liderii comunităţilor de diferite etnii şi 2 ONG- uri.

„Din rândul comunităţii vor fi angajate 7 persoane care vor lucra în cadrul acestui proiect. Acesta va fi un alt beneficiu important al proiectului: dezvoltarea resursei umane.”, a mai precizat Kernászt Huba Attila, managerul de proiect.

Iulia Drăghici – Taraș

Sponsori / Parteneri

 oxylogo   bertis logo 640    path3013
                                                    salento         arix 03      77 logo

© Crucea Roșie Județul Covasna | Webdesign Digital Studio