Crucea Roșie Filiala Covasna

 Secretariat      Servicul de Ambulanță          Îngrijire la domiciliu      Cursuri     Contabilitate/ H. R.      Voluntariat
 Tel: 0734 44 99 15  Tel: 0772 04 59 88  Tel:  0771 77 50 03  Tel: 0771 78 29 60  Tel: 0728 84 54 61  Tel: 0771 78 29 69
 office@crucearosie-cv.org   ambulanta@crucearosie-cv.org   ingrijire@crucearosie-cv.org  cursuri@crucearosie-cv.org   contabil@crucearosie-cv.org  voluntariat@crucearosie-cv.org 

Tabăra de vară a Crucii Roșii din județul Covasna s-a derulat cu succes cu participarea a 50 de copii nevoiași.
Mulțumim Consiliului Județean Covasna și firmelor susținătoare pentru contribuția lor! Donațiile oferite fac posibilă organizarea acestui program important în fiecare an.

Pregătirile în organizarea Taberei de vară pentru copii nevoiași a început în luna mai cu planificarea activităților, calendarul activităților, selecția voluntarilor, respectiv informarea subfilialelor implicate în selecția copiilor. În primele două luni s-a realizat o listă de necesități despre materialele, consumabilele, respectiv alimentele, produse de igienă și haine necesare derulării activităților și îngrijirii copiilor, conform căreia s-a derulat campania de colectare. A fost achiziționată o prelată de cort pentru recondiționarea unui cort folosit la activitățile derulate în tabără.

Transportul dus – întors a copiilor s-a realizat cu autobusul oferit drept sponsorizare de către Sepsi Osk.

Tabăra de vară pentru copii nevoiași a avut loc în Cernat, Pensiunea Hanna în perioada 01.08.2023 – 07.08.2023.

În tabără au fost selecționați și au participat 50 de copii din diferite localități al județului. (conform tabel anexat)

Selecția participanților se făcut de către organizator pe baza propunerilor depuse de către voluntarii din subfilialele locale. Documentația conține cerere și anchetă socială sau propunere avizată de primăriile locale.

Toți copii au primit pachet de igienă conținând 1 pasta de dinți, 2 perie de dinți și 1 gel de duș, de asemenea am distribuit haine și jucării din dotarea proprie a Crurii Roșii Covasna.

Programul taberei a fost construit în așa fel încât să ofere experiențe din cât mai multe domenii posibile. În primele zile au fost derulate activități ce facilitează relaționarea între copii, jocuri, și activități artizanale. Pe parcurs am inclus activități, precum vizita la Muzeul Haszmann Pál, lecții de dans, activități sportive, vizionare de desene animate, educație de sănătate și igienă personală. Distracția a fost un element important, am organizat bal mascat, Karaoke, Pinata Party și Ziua Shrek. Atracția specială a taberei a fost și anul acesta castelul gonflabil, din dotarea Crucii Roșii Covasna.

Fiecare zi s-a terminat cu discuții în grupuri mici în camere, prelucrând cele întâmplate în aceea zi, urmată de povestea citită de voluntari.

S-a realizat un meniu variat cu intenția de a face cunoștință cu cât mai multe arome, și mâncăruri, de asemenea de a recuperare din carențe. În timpul meselor copii au fost ajutați să învețe cum să se comporte la masă, să folosească tacâmurile.

Proiectul s-a încheiat cu succes, toți copii propuși și selectați au participat în activitățile Taberei de vară pentru copii nevoiași, și au avut parte de experiențe noi, au însușit cunoștințe de bază pentru o viață decentă.

Sponsori / Parteneri

 oxylogo   bertis logo 640    path3013
                                                    salento         arix 03      77 logo

© Crucea Roșie Județul Covasna | Webdesign Digital Studio