Crucea Roșie Filiala Covasna

 Secretariat      Servicul de Ambulanță          Îngrijire la domiciliu      Cursuri     Contabilitate/ H. R.      Voluntariat
 Tel: 0734 44 99 15  Tel: 0772 04 59 88  Tel:  0771 77 50 03  Tel: 0771 78 29 60  Tel: 0728 84 54 61  Tel: 0771 78 29 69
 office@crucearosie-cv.org   ambulanta@crucearosie-cv.org   ingrijire@crucearosie-cv.org  cursuri@crucearosie-cv.org   contabil@crucearosie-cv.org  voluntariat@crucearosie-cv.org 

Competiția „Sanitarii Pricepuți”, singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor care se desfășoară în școlile din România, și-a desemnat câștigătorii, în județul Covasna numărul participanților fiind unul record la această ediție.

510 elevi de gimnaziu și liceu, de la școli din întreg județul, s-au întrecut să dovedească faptul că sunt pregătiți să acorde, la nevoie, primul ajutor.

 Sanitarii

Concursul a avut loc joi, începând cu ora 08:30, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, iar cele 102 echipe a câte 5 membri fiecare au avut de parcurs o probă teoretică şi patru probe practice.

„Din ciclul gimnazial am avut 76 de echipe, iar din cel liceal au fost 26 de echipe de elevi. Au venit de la școli din tot județul, alături de 63 de profesori (…) A fost o probă teoretică, formată din 10 întrebări despre primul ajutor și Crucea Roșie, și au fost 4 scenarii în corturi închise, unde copiii trebuiau să reacționeze la fața locului, văzând scenariul, să își dea seama care este manevra de prim ajutor pe care trebuie să o aplice. În fiecare cort am avut ca arbitri asistenți medicali care ne-au ajutat voluntar în acest concurs. Copiii rămân cu niște cunoștințe după acest concurs, și ne bucurăm că l-am putut relua în acest an. Am avut o zi foarte grea, pentru că niciodată nu am avut atât de multe echipe. A fost ceva inedit și pentru noi, nu știam cum vom reuși, dar totul a decurs foarte frumos, copiii s-au comportat frumos, organizat”, ne-a spus Lázár Andrea, coordonatoarea evenimentului.

Echipele de elevi au fost premiate separat, în funcție de ciclul din care au făcut parte. Astfel, din rândul elevilor de gimnaziu, locul I a fost câștigat de echipa „Axonii” de la Școala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgu Secuiesc, locul II a fost obținut de echipa „Hemoglobin” de la  Școala Gimnazială „Molnár Józsiás” din Târgu Secuiesc, iar locul III i-a revenit echipei „Zăbrătău”, de la Școala Gimnazială Zăbrătău

Liceul Teologic Reformat Sfântu Gheorghe a obținut toate cele 3 premii, câștigătoare fiind desemnate echipele „Ajutor, sunt în necaz!” (locul I); „Dihorii toboșari ugandezi” (locul II) și „SOS” (locul III).

Premiile au constat în pachete cu dulciuri, stick-uri USB, tricouri personalizate, periuțe de dinți electrice și magneți personalizați, fiecare echipă primind și diplome de participare.

Concursul, organizat în județul Covasna de Crucea Roşie și Inspectoratul Şcolar Judeţean, a ajuns în acest an la a 57-a ediţie, fiind reluat după o pauză de doi ani pe fondul pandemiei Covid-19.

Organizarea competiției a fost finanțată de Primăria Sfântu Gheorghe.

13 May 2022 by We Radio (Ioana Ardeleanu), Foto: covasnamedia.ro 

 

Sponsori / Parteneri

 oxylogo   bertis logo 640    path3013
                                                    salento         arix 03      77 logo

© Crucea Roșie Județul Covasna | Webdesign Digital Studio